Babymassage

De baby raakt al gewend aan aanrakingen in de baarmoeder. Het wordt daar steeds krapper. Daarnaast voelt de baby de aanrakingen van een hand die op de buik wordt gelegd. En de eerste massage? Die krijgt de baby al tijdens de bevalling!

Voor een pasgeboren baby is aanraking, naast huilen, het eerste communicatiemiddel, als een soort eerste taal. Het is dus erg belangrijk dat er een goede relatie is tussen ouder en baby. Samen spreek je dezelfde taal en leren jullie elkaar steeds beter kennen.

Slide
Baby’s hebben behoefte aan melk,
Zeer zeker
Maar meer nog hebben zij behoefte
Liefdevol gekoesterd en
gestreeld te worden

Dr. Leboyer

Een baby heeft behoefte aan nabijheid en lichamelijk contact. Naast het vasthouden van je baby, kun je de baby dicht bij je dragen of een massage geven. Zo kun je voldoen aan die behoeftes.

Door huid op huid contact, komt het oxytocine vrij. Je kindje voelt liefde en emoties en wordt er rustig van. Oxytocine wordt niet voor niets ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Een massage heeft zowel emotioneel als lichamelijk een positieve werking. Je baby gaat zich er in alle opzichten prettiger door voelen. Daarnaast heeft massage een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen en stimuleert het immuunsysteem. Als je baby zich prettig en ontspannen voelt, slaapt hij daardoor dieper en rustiger. Volop voordelen dus van een babymassage.

Slide
De eerste 5 levensjaren zijn het belangrijkst voor het opbouwen van een sterke band tussen jou en je kindje.
Een massage draagt daar aan bij!

Dreumesmassage

Ook een dreumes heeft behoefte aan aanraking, geborgenheid en ontspanning. Er is niets mooier dan middels een massage echt even contact met je kind te maken.

Dreumesen ontwikkelen een beter lichaamsgevoel en meer zelfvertrouwen als ze regelmatig liefdevol aangeraakt worden.

De massage bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je dreumes. Dit zorgt ervoor dat je dreumes na de massage heerlijk ontspannen is. Je dreumes slaapt hierdoor dieper en rustiger. Een goed uitgeruste dreumes kan weer volop op pad!

Peutermassage

Heb je een superactieve peuter die wordt overspoelt door alle indrukken van de dag en door emoties? Die lieve peuter die soms omslaat in een driftkikker? Een gefrustreerde peuter als iets niet lukt?

Herken jij je peuter in bovenstaande?

Geef je peuter wat rust en onstpanning terug na een intensieve dag! Door een massage aan het einde van de dag, zal het naar bed brengen waarschijnlijk een stuk prettiger verlopen.

Kleutermassage

Ook voor een ouder kind is een dag rustig afsluiten fijn. En niets is lekkerder dan dit te doen met een massage.

Heeft je kind een drukke dag op school met sporten en hobby’s gehad? Of heeft je kind misschien iets meer schermtijd gehad dan jij eigenlijk wilt?

Het is allemaal best veel voor het jonge kinderbrein. Echte ontspanning ontbreekt vaak. Neem even tijd voor je kind om echt contact te maken. Masseer je kind voor het slapen gaan en vraag hoe zijn dag is geweest.

Werkwijze

Op het moment dat jij een massage hebt geboekt, sturen wij een intakeformulier toe. Daarop kan jij aangeven of er nog zaken zijn om rekening mee te houden. Zoals onrust of medische aspecten. Samen spreken we een datum, tijd en locatie af voor de massage.

Op basis van de intake en de kennismaking op de dag zelf, overleggen we wat het meest praktisch is om mee te starten: theorie of praktijk. 

Na de massage is je kindje helemaal glibberig van de olie. Het is dan fijn om je kindje in een warm badje / tummytub te doen. Van een massage wordt je kindje erg hongerig en slaperig. Het is daarna heel fijn om een voeding te geven en je kindje naar bed te brengen.

Het is fijn als de kamer lekker voorverwarmd en tochtvrij is. Voor de massage zitten we op grond. Wij zorgen voor fijne matjes.

Kan ik deze cursus doen als ik zwanger ben?

De Ouderacademie biedt verschillende opties voor babymassage aan. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 90 minuten. Zowel babymassage “Lavendel” als “Kamille” zijn ook geschikt als babyshower. De 1e bijeenkomst is dan samen met de groep. De volgende bijeenkomst(en) kan dan als cadeau worden gegeven aan de moeder-to-be.

Je kunt starten met massage als je baby 6 weken oud is. Maar je kunt ook tijdens de zwangerschap al de technieken leren. Je oefent dan op een pop. Zodra je kindje dan 6 weken oud is, kun je langzaam in het ‘echt’ beginnen. We kunnen de bijeenkomsten ook spreiden.

Babymassage "Kamille"

Overleg met jou kiezen we een aantal technieken. Om overprikkeling bij je kindje te voorkomen, maken we deels gebruik van de pop.

Je krijgt van ons een flesje massage-olie cadeau, zodat je na de workshop ook zelf aan de gang kan.

Privé of duo
Groepen op aanvraag

1,5 uur

€25 (privé)
€40 (duo)

Bij jou thuis

Babymassage "Lavendel"

De belangrijkste technieken komen aan bod. Om overprikkeling bij je kindje te voorkomen, maken we deels gebruik van de pop.

Je krijgt van ons een flesje massage-olie cadeau, zodat je na de workshop ook zelf aan de gang kan.

Privé of duo
Groepen op aanvraag

2 x 1,5 uur

€45 (privé)
€80 (duo)

Bij jou thuis

Babymassage "Rozemarijn"

Tijdens deze drie bijeenkomsten komen alle massagetechnieken voorbij. Er is wat meer tijd om extra vragen te stellen of dieper in te gaan op een techniek. 

Je krijgt van ons een flesje massage-olie cadeau, zodat je na de workshop ook zelf aan de gang kan.

Privé of duo
Groepen op aanvraag

3 x 1,5 uur

€75 (privé)
€120 (duo)

Bij jou thuis

Overige massages

Alle technieken, geschikt voor je dreumes, peuter of kleuter komen aan bod. Afhankelijk van (de zin van) je kindje oefenen we de technieken op je kindje.

Je krijgt van ons een flesje massage-olie cadeau, zodat je na de workshop ook zelf aan de gang kan.

Privé of duo
Groepen op aanvraag

1,5 uur

€25 (privé)
€40 (duo)

Bij jou thuis

Algemene voorwaarden

Door het boeken van een babymassage bij Ouderacademie Katwijk ga je akkoord met de informatie op deze pagina. 

  • Indien een afspraak plaatsvindt buiten ons werkgebied (klik hier), rekenen wij een kilometervergoeding van €0,30 per kilometer.
  • De betaling voor een afspraak gaat middels facturatie vooraf.
  • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Binnen 24 uur worden de kosten in rekening gebracht.
  • Moet een afspraak worden verplaatst in verband met Corona-gerelateerde gezondheidsklachten? Dan hebben wij er alle begrip voor dat dit binnen 24 uur gebeurd. We spreken dan direct een nieuw moment in. Dit doen wij echter maximaal 2 keer. Na een 3e annulering zijn wij genoodzaakt om alsnog de kosten in rekening te brengen.