Wil je graag de draagtechniek goed aanleren? 
Bij een consult leer je veilig en comfortabel je kindje te dragen. 
Op een manier die het beste bij jullie past.

Aanbod Draagconsulten

Ons aanbod in draagconsulten is groot. Er is dus altijd wel een consult te vinden dat aansluit op jouw wensen en situatie. Vergelijk hieronder het aanbod!

Doek knopen

Draagzak passen

Zorgdraagconsult

Zwangere buik knopen

Fancy Finish

Werkwijze

Op het moment dat jij een consult hebt geboekt, sturen wij een intakeformulier toe. Daarop kan jij aangeven wat je wensen zijn. Zoals voorkeur voor (type) dragers, binnen/buitenhuis dragen, tot welke leeftijd/maat jij je kindje wil dragen etcetera. Samen spreken we een datum, tijd en locatie af voor het consult.

Op basis van de intake maken we een selectie welke dragers of knooptechnieken in aanmerking kunnen komen, zodat we daar mee kunnen starten bij het consult. Tijdens het proberen, kunnen we dan natuurlijk altijd nog andere dragers erbij pakken. Natuurlijk kun je ook altijd je eigen draagdoek gebruiken voor het consult. 

Daarbij hoeft je kindje niet wakker te zijn, omdat we in eerste instantie gebruik maken van een draagpop. Aan het eind van het consult, is het natuurlijk altijd de mogelijkheid om ook te passen met je eigen kindje. 

Consulten tijdens de zwangerschap kunnen worden gecombineerd met een 2e afspraak zodra je kindje er is. Tijdens de 2e afspraak nemen we alles nog een keer kort door en stellen we de draagzak af.

Pascollectie

Onze huidige pascollectie vertegenwoordigd alle type dragers. Denk daarbij aan fullbuckle, halfbuckle en meh tai. Maar ook brede of juist smalle heup/schouderbanden etcetera. Ook hebben we doeken in het assortiment zitten. Er zal dus zeker een drager tussen zitten, waar jij fijn mee draagt.

Nazorg

Twijfel je of het allemaal wel goed zit? Zijn er toch nog vragen ontstaan na het consult? 

Bij een persoonlijk draagconsult hoort uiteraard ook nazorg. Dit bieden wij in de vorm van contact via Whatsapp of mail. Tot 3 weken na het consult kun je vrijblijvend contact opnemen! Dat hoort gewoon bij het consult.

Ontstaan er na die 3 weken toch nog vragen? Neem gerust contact op, dan kijken we samen wat er nodig is. 

Zorgdraagconsult

Twijfel je of jij jouw kindje veilig kan dragen? Omdat jij of je kindje klachten of extra zorg nodig heeft? Bij de meeste zorgvragen en klachten is dragen gewoon mogelijk! Onze draagconsulente is fysiotherapeut en heeft aanvullende cursussen gedaan om jou zo goed mogelijk te kunnen adviseren en begeleiden.

Een zorgdraagconsult kan voor zowel voor het leren knopen van een draagdoek, als het passen van een draagzak worden gebruikt.

Privé of duo
Groepen op aanvraag

Gemiddeld 1,5 uur

€75 (privé)
€100 (duo)

Bij jou thuis / op locatie

Videoconsult of
raamconsult mogelijk

Kan ik een consult doen als ik zwanger ben?

Ja, dit is geen probleem! Het is wat je zelf prettig vindt. Het is wel handig als je nog niet te ver gevorderd bent in de zwangerschap. Zo zit je buik nog niet in de weg met passen en knopen. 

Een draagconsult is ook leuk om te geven voor een babyshower! Naar keuze kan alleen de moeder-to-be mee doen of alle genodigden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Algemene voorwaarden

Door het boeken van een consult bij Ouderacademie Katwijk ga je akkoord met de informatie op deze pagina. 

  • Indien een consult plaatsvindt buiten ons werkgebied (klik hier), rekenen wij een kilometervergoeding van €0,30 per kilometer.
  • De betaling voor een consult gaat middels facturatie vooraf.
  • Een afspraak kan tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Binnen 48 uur worden de consultkosten in rekening gebracht.
  • Moet een consult worden verplaatst in verband met Corona-gerelateerde gezondheidsklachten? Dan hebben wij er alle begrip voor dat dit binnen 48 uur gebeurd. We spreken dan direct een nieuw moment in. Dit doen wij echter maximaal 2 keer. Na een 3e annulering zijn wij genoodzaakt om alsnog de consultkosten in rekening te brengen.