Ouderacademie Katwijk bestaat uit 2 enthousiaste vriendinnen: Marceline van der Plas en Mariska de Vos.

Marceline is door haar opleidingen fysiotherapie, manueeltherapie en klinisch epidemioloog kundig in de medisch wetenschappelijke kant van de Ouderacademie. Ook de gevolgde cursussen babymassage, blessures en chronische pijn bij kinderen en de opleiding tot draagconsulent bij Zorgdragen zorgen voor een sterke basis. Marceline is daarnaast op dit moment bezig met de opleiding tot kindermanueeltherapeut.

Mariska is door haar opleidingen tot Leerkracht Basisonderwijs, Instructeur Eerste Hulp en (P)BLS Instructeur bedreven in het opzetten van lesprogramma’s voor diverse leeftijdsgroepen. Daarnaast heeft zij door haar academische opleiding (maritieme) Archeologie ook een kritische en wetenschappelijke kijk. Op dit moment volgt zij de opleiding tot Droomritmecoach. Zo kan zij jou liefdevol helpen met de slaap(jes) van je kindje.

Marceline en Mariska kennen elkaar al lang en voelen elkaar goed aan. Beiden wonen met hun gezin in de wijk Cleijn Duin te Katwijk. Mariska is sinds september 2016 moeder van een zoon. Marceline is sinds juli 2017 moeder van een dochter. In mei 2019 hebben zij allebei (nog) een dochter gekregen. Ze zijn dus tegelijkertijd zwanger geweest!

Zeker bij het eerste kind hebben we veel zelf moeten uitvinden en uitzoeken. Natuurlijk hebben we dit met liefde gedaan, maar we misten soms wel de kennis en kunde van buitenstaanders. Het consultatiebureau gaf ons niet het gevoel dat wij daar terecht konden met vragen én een zinnig antwoord kregen. 

Ouderacademie - 133

Wij willen de opgedane kennis en informatie graag met anderen delen. Die tijd hoef jij dan niet meer in de zoektocht te steken, maar kan je besteden aan je kindje.  

Ons motto is: Met plezier onze passie uitoefenen!

Wij spreken niet over goed of fout, maar wel over wetenschappelijk onderbouwd. Dat is de ambitie die we beiden hebben. Wij werken hard voor een goedlopend bedrijf waarin we datgene wat wij leuk en interessant vinden graag willen delen met anderen.