• Kwaliteit van Essentiële Oliën van Young Living: Het Geheim van Seed to Seal
  Kolom bewerken Sinds een jaar ben ik helemaal gefascineerd door de kwaliteit van essentiële oliën, vooral hoe Young Living hun essentiële oliën van topkwaliteit garandeert met hun unieke ‘Seed to Seal’-proces. En het geheim achter deze kwaliteit? Dat zit hem onder andere in het cruciale destillatieproces!
 • DIY Lippenbalsem
  Met essentiële olie maak je gemakkelijk zelf je eigen verzorgende lippenbalsem! Met slechts 3 ingrediënten en een klein potje kun je al aan de slag.
 • In 3 stappen je huilbaby troosten terwijl jij gespannen bent
  Vanaf week 28 van de zwangerschap wordt er meer cortisol aangemaakt. De aangemaakte cortisol wordt in de placenta omgezet in corticosteron. Dit hormoon is nodig om de organen van het ongeboren kind te ontwikkelen. Als moeder veel stress heeft tijdens de zwangerschap, wordt er meer cortisol aangemaakt dan nodig. De placenta kan dit niet allemaal verwerken, waardoor cortisol onverwerkt bij het ongeboren kind terecht komt.
 • Baby’s komen niet met een handleiding
  Baby’s zijn niet aangepast op boeken of schema’s. Ze leven op hun evolutionaire ritme, wat al miljoenen jaren mee gaat. Zo’n 70.000 jaar geleden startte de cognitieve revolutie. 20.000 jaar geleden startte de agrarische revolutie. Rond 1500 start de wetenschappelijke revolutie.
 • Waarom medicatie niet helpt bij reflux
  Medicatie is de standaardmanier geworden om reflux te behandelen. De meest voorgeschreven medicatie zijn maagzuurremmers zoals omeprazol of esomeprazol (Nexium). Het is uiterst zeldzaam dat een baby een overproductie van maagzuur heeft. En toch worden refluxbaby’s massaal aan de maagzuurremmers gezet. Ik durf wel te stellen dat refluxmedicatie voor baby’s pure geldverspilling is.
 • Een taboe: 9% van de kinderen heeft een slaapprobleem
  Negen procent van de kinderen ontwikkelt een slaapprobleem. En waarschijnlijk ligt dit percentage nog hoger omdat er helaas nog steeds een taboe heerst op het bespreken van het slaapprobleem met een professional. Slaapproblemen ontwikkelen zich vaak al in de babytijd. Het kan ontstaan door storende factoren zoals reflux of koemelkallergie. Maar sommige ouders hebben een andere verwachting van hun kleintje.