Eerste Hulp

Wil je op een verantwoorde manier hulp verlenen bij grote en kleine ongevallen? Kies dan voor de basistraining Eerste Hulp.

Deze training bestaat uit meerdere dagdelen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Daarnaast zal een slachtofferacteur worden ingezet om u zo realistisch mogelijk te kunnen laten leren.

De training wordt afgesloten met een onafhankelijk examen. Na het behalen van het examen ontvangt u het Diploma Eerste Hulp. Dit Diploma kunt u geldig houden door elk jaar een opfristraining te volgen.

8 dagdelen (16 uur) 
+ 1 dagdeel (examen)

Minimaal 4 personen

Diploma Eerste Hulp
(Het Oranje Kruis)

€175 per persoon
€10 korting bij een groep van 5-7 personen
€15 korting bij een groep van 8-10 personen

Eerste Hulp bij Kinderen

De basistraining Eerste Hulp bij Kinderen omvat de workshop Eerste Hulp bij Kinderen en de workshop Reanimatie bij baby’s en kinderen.

We vinden het belangrijk dat de training goed aansluit op jouw behoefte. Daarom kun je bij ons kiezen waar je extra informatie over wilt hebben.

Begint je kindje net met vaste voeding? Maar vindt je het eigenlijk best spannend om zo’n kleintje een stuk eten in zijn hand te geven? Ben je bang dat je kindje zich zal verslikken? In de digitale intake kun je dit aangeven. We geven je dan extra informatie over verslikken en verstikken en wat je moet doen als het toch mis dreigt te gaan. 

Of ben je echt een strandmens? Zit jij rustig op je strandlaken terwijl de kinderen een kuil graven? Of spelen ze bij de zee en ben jij doodsbang dat ze in het water zullen vallen en niet meer rechtop komen? Dan kun je in onze digitale intake aangeven dat jij meer wilt weten over verdrinking, bedelving en andere gevaren van zee en strand. 

Deze basistraining wordt bij jouw thuis gegeven en duurt ongeveer 2 x 2,5 uur.

Deze basistraining kan worden afgesloten met een Certificaat Eerste Hulp bij Kinderen. Dit Certificaat kunt u geldig houden door elk jaar een opfristraining te volgen. Het Certificaat is IKK geregistreerd. Dit houdt in dat gastouders deze training ook kunnen volgen. Er geldt een meerprijs van 15 euro voor dit certificaat in verband met extra kosten die moeten worden gemaakt bij het Oranje Kruis.

2 dagdelen (5 uur) 

Minimaal 4 personen

Certificaat Eerste Hulp bij Kinderen
(Het Oranje Kruis)

€90 per persoon
€10 korting bij een groep van 5-7 personen
€15 korting bij een groep van 8-10 personen

Is de basistraining geschikt voor gastouders en medewerkers kinderopvang?

Ja, zowel de basistraining Eerste Hulp als de basistraining Eerste Hulp aan kinderen wordt afgesloten met een Diploma  Eerste Hulp of Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Daarmee voldoen deze trainingen aan de eisen omtrent Eerste Hulp die worden gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

In 2018 is de Wet Innovatie van Kwaliteit Kinderopvang (IKK) ingevoerd. Door deze wet is het verplicht dat op iedere kinderopvanglocatie minimaal 1 volwassene in het bezit van een geldig Eerste Hulp aan Kinderen-certificaat. Voor gastouders bestaat deze verplichting al sinds 2010. 

Past opa of oma op? Zij kunnen subsidie aanvragen als zij dit met regelmaat doen. Om in aanmerking te komen, moeten er wel wat zaken worden geregeld. Je moet namelijk geregistreerd zijn als gastouder en daarmee dus een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen kunnen overhandigen. 

Opfristraining

Om het Diploma Eerste Hulp of Certificaat Eerste Hulp bij Kinderen geldig te houden, is het nodig om elk jaar de opfristraining Eerste Hulp te volgen.

Tijdens de opfristraining oefenen we met ongevalsscenario’s en leuke werkvormen. Zo leer je op een veilige en gezellige manier hoe je de vaardigheden in een echte situatie kan toepassen.

Indien je bij ons de Basistraining hebt gevolgd, krijg je vanzelf van ons per mail een uitnodiging van de opfristraining. Heb je de basistraining elders gevolgd, kun je je via de mail aanmelden voor de opfristraining.

Elk jaar moet minimaal 1 module worden gevolgd voor verlenging van het Diploma. Een module duurt 1 dagdeel.

Soms zal het nodig zijn dat je meerdere modules moet volgen om op te hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen. Indien het noodzakelijk is om meerdere modules te moeten volgen, wordt je hiervan per mail op de hoogte gesteld. 
Voor elke extra module is er een meerprijs. Deze wordt per mail verstrekt, indien van toepassing.

1 dagdeel (2,5 uur)

Minimaal 4 personen

Verlenging Certificaat of Diploma
(Het Oranje Kruis)

€40 per persoon per module